Spitskool met champignons en paprika

Spitskool met champignons en paprika

Dit gerecht is ook te maken met andere soorten kool
3.5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 st spitskool of andere kool
  • 150 gr baconreepjes of blokjes
  • 1 st rode paprika in blokjes
  • 2 st rode ui fijn gehakt
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 250 gr champignons kwarten of plakjes
  • 2 tl ras el hanout

Notities

Snijd de bacon in blokje, de rode ui fijn, de paprika in blokjes, de champignons in kwarten, de knoflook fijn hakken en de spitskool fijn.
Bak de bacon blokjes in enkele minuten bruin. Zet het vuur laag en voeg de rode ui en knoflook toe en fruit totdat de ui glazig is.
Voeg nu de spitskool en paprika toe en roerbak samen met het bacon-ui mengsel totdat hij zacht is en voeg daarna de champignons samen met de ras el hanout toe.
Breng op smaak met zout en peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept