Aziatische kippensoep met paksoi

Aziatische kippensoep met paksoi

We hadden het recept ontdekt in de 'te veel paksoi'-fase. Deze klassieke soep is wel de reden dat we nu heel blij zijn over de eerste oogst paksoi
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Gang Soep
Keuken Aziatisch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1200 ml water
  • 2 bouillonblokjes
  • 200 gr kipfilet
  • 1 struik paksoi
  • 100 gr noedels b.v. vermicelli
  • 2 EL sojasaus
  • 1 EL vissaus
  • 1 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handvol taugé
  • 2 bosuitjes

Instructies
 

  • Breng het water samen met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg hier 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel sojasaus aan toe.
  • Leg het kipfilet in een pan met water en zorg dat het kip net onderstaat. Breng het water aan de kook en laat dit 10 minuten koken. Laat de kip nog 10 minuten in het water liggen
  • Snijd de paksoi in reepjes. Hak de knoflook en de gember fijn. Snijd de bosui in ringen.
  • Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de gember tot het goed begint te geuren. Voeg vervolgens de paksoi en de bosuitjes toe en bak dit even een paar minuten. Blus af met een eetlepel sojasaus.
  • Voeg het geplozen kip, de gebakken paksoi, taugé en noedels bij de bouillon en laat zo lang koken totdat de noedels klaar zijn.

Eén gedachte over “Aziatische kippensoep met paksoi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept