Andijviesoep
Ingrediƫnten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- 1 appel geschild en in stukjes gesneden
- 1 grote aardappel geschild en in stukjes gesneden
- 1 liter groente of kippenbouillon
- 200 gram andijvie fijn gesneden
- 1 halve sinasappel geperst
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Olijfolie verhitten
- Gesnipperde ui met kerriepoeder glazig fruiten
- Appel- en aardappelstukjes en gesneden andijvie toevoegen en even roerbakken
- 1 liter bouillon erbij schenken en nog 5 minuten laten koken
- Eventueel iets laten afkoelen en pureren (in de blender)
- op smaak brengen met sinasappelsap, zout en peper
Notities
Lekker met uitgebakken spekjes en rauwe ui blokjes en een geroosterde boterham
Bron: smulweg, zelf sinasappelsap toegevoegd.