Stamppot ijsbergsla
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 60 gram spekblokjes (1/2 bakje, andere helft in diepvries)
- 1 krop ijsbergsla
- 1 theelepel kerriepoeder
- zout en peper
- 1 dl melk
- 2 teentjes knoflook
- 1 handje vol parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Bak de spekblokjes uit.
- Snijd de sla in reepjes, was ze en laat uitlekken.
- Kook de aardappelen gaar met wat zout
- Pers de knoflook uit.
- Verwarm de melk.
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper, knoflook en kerriepoeder doorheen. Zorg dat het mengsel lekker soepel en luchtig wordt.
- Schep de sla en de spekblokjes door de aardappelpuree.
Notities
Bron: https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=350655
Dit gerecht smaakt prima, al had ik dat niet verwacht (zoveel smaak zit er niet aan ijsbergsla). De kerrie geeft het een lekker smaakje...
Helaas geen eigen foto, dus maar een geleend van internet 🙂