Zuurkool met pastaschotel
Gerecht uit Alto Adige (Zuid-Tirol)
Ingrediƫnten
- 250 g middellange of korte pasta of spƤtzle
- 1 ui
- 50 ml olijfolie
- 450 g zuurkool
- 5 jeneverbessen
- 1 laurierblad
- 125 ml appelsap
- 250 g gerookt spek
- vers gemalen zwarte peper.
Instructies
- De ui schoonmaken en fijn hakken.
- 20 ml olie in een pan verhitten en hierin de ui fruiten. Voeg de zuurkool toe en laat kort mee fruiten. Hierna de jeneverbessen en laurierblad toevoegen.
- Appelsap en 250 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Dit geheel gedurende 1 uur zachtjes koken laten. (indien de zuurkool zacht smaakt er minder water bijdoen).
- Intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente koken.
- Het spek in kleine reepjes snijden en olie in een koekenpan verhitten. Het spek onder voortdurend roeren licht bruin aanbakken. De pasta toevoegen en kort meebakken.
- Het zuurkoolmengsel met weinig zuurkoolvocht toevoegen.
- Op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.