Zuurkool met pastaschotel

Zuurkool met pastaschotel

Gerecht uit Alto Adige (Zuid-Tirol)
Nog geen ratings
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 250 g middellange of korte pasta of spƤtzle
  • 1 ui
  • 50 ml olijfolie
  • 450 g zuurkool
  • 5 jeneverbessen
  • 1 laurierblad
  • 125 ml appelsap
  • 250 g gerookt spek
  • vers gemalen zwarte peper.

Instructies
 

  • De ui schoonmaken en fijn hakken.
  • 20 ml olie in een pan verhitten en hierin de ui fruiten. Voeg de zuurkool toe en laat kort mee fruiten. Hierna de jeneverbessen en laurierblad toevoegen.
  • Appelsap en 250 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Dit geheel gedurende 1 uur zachtjes koken laten. (indien de zuurkool zacht smaakt er minder water bijdoen).
  • Intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente koken.
  • Het spek in kleine reepjes snijden en olie in een koekenpan verhitten. Het spek onder voortdurend roeren licht bruin aanbakken. De pasta toevoegen en kort meebakken.
  • Het zuurkoolmengsel met weinig zuurkoolvocht toevoegen.
  • Op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept