
Gevulde pannenkoekjes met groentecreme
Een originele manier om bladgroente te verwerken, bekend van de nieuwjaarsborrel.
Ingrediënten
- 100 gram bladgroente naar keuze
- 15 gram roomkaas vers
- 10 gram kaas belegen of oud
- 2 eieren
- 40 ml melk
- 15 gram bloem
- 25 gram bladpeterselie fijngehakt
- 100 ml zonnebloemolie
- zout
- zwarte peper
Instructies
- Blancheer de groenten gedurende 5 minuten.
- Giet af en laat spoelen onder koud water.
- Pureer de groente, verse roomkaas en geraspte kaas in een keukenmachine tot het mengsel glad is.
- Voeg zout en peper toe.
- Doe er olie bij zodat de smerigheid bevorderd wordt.
- Klop de eieren, melk, bloem, peterselie en wat zout en peper in een kom.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak ongeveer 2 kleine, dunne omeletten.
- Bak ze ongeveer 4 minuten per kant tot ze gaar en nog zacht genoeg zijn om op te rollen.
- Laat ze afkoelen.
- Besmeer elk pannenkoekje met de groentecreme.
- Rol de pannenkoekjes op en snijd ze overdwars in plakjes.
- Steek de uiteinden vast met cocktailprikkers.
- Let de rolletjes tot gebruik in de koelkast.
Notities
Altijd een dag tevoren maken en meer op smaak brengen.
Eventueel kan er een plak ham op elk pannenkoekje gelegd worden voor deze besmeerd wordt met de groentecreme.
Eventueel kan er een plak ham op elk pannenkoekje gelegd worden voor deze besmeerd wordt met de groentecreme.
Deze rolletjes waren erg lekker op de nieuwjaarsborrel! Ik ga ze zelf ook uitproberen.
En ik hoop dat de olie de ‘smeerbaarheid’ van de groentecrème bevordert en niet de `smerigheid’ 😉