Hoestsiroop

Hoestsiroop

Hoestsiroop - algemene siroop voor de weerstand
Nog geen ratings
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 bosje tijm
  • 500 gram (riet)suiker
  • 1 liter water

Instructies
 

  • Was eventueel de tijm. Breng daarna 1 liter water met het bosje tijm erin tegen de kook aan en laat het ongeveer 30 minuten trekken op het vuur. Laat het daarna nog indien gewenst een tijdje staan zodat de tijm nog verder kan trekken. Zeef vervolgens het aftreksel, verwarm het nogmaals en voeg de (riet)suiker toe totdat deze is opgelost. Overgieten in een schone fles en klaar is kees! Gebruik naar wens tegen de hoest. Voor de algemene weerstand nemen wij 1 lepel per dag in. Let op: tijm is een krachtig kruid. Check altijd of het samengaat met jouw lichamelijke gesteldheid en eventuele medicatie!

Notities

Tijmsiroop staat bekend als hoestsiroop en werkt o.a. slijmoplossend. Daarnaast heeft het antibacteriële eigenschappen en kun je het dus ook gebruiken voor de algemene weerstand te verhogen. Ik heb zelf ook salie (een paar blaadjes) en gember (een paar plakjes) toegevoegd, omdat deze ook ontstekingsremmend zijn. En kamille heb ik toegevoegd vanwege verzachtende eigenschappen.
Let wel altijd op: kruiden zijn krachtige middelen. Check altijd of het samengaat met jouw lichamelijke gesteldheid en eventuele medicatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept