Eiercurry met paksoi
Heel lekker en simpel gerecht met paksoi
Porties: 4 personen Bereidingstijd: 15 minuten Niveau: Makkelijk *****
Ingrediënten
- 8 eieren hardgekookt en gepeld
- 1 flinke paksoi of 2 kleinere in reepjes, wit en groen apart
- 2 puntpaprika’s, in reepjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels Thaise gele currypasta mag ook groene of rode curry zijn
- 400 ml dikke kokosmelk
- olie om in te bakken
- zout
Instructies
Zo maak je eiercurry met paksoi:
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de currypasta toe en bak deze even mee.
- Doe dan de paprika en het witte gedeelte van de paksoi erbij en bak mee tot ze beetgaar zijn.
- Schenk vervolgens de kokosmelk erbij en warm het geheel goed door.
- Voeg dan het groen van de paksoi toe en laat slinken. Breng, wanneer nodig, de curry op smaak met wat zout.
- Leg dan de eieren ook in de pan en warm nog even goed door.
- Serveer de eiercurry met paksoi met rijst.
- Tafel lekker !!