Christmas pudding

Je kunt er een enkel product van de boerderij in kwijt… en het past helemaal bij kerstmis. Er zijn allerlei recepten in omloop; dit is een variant op een recept van Nigella Lawson.
Zij flambeert ‘m met wodka en serveert er een soort advocaatroom bij; ik zou er gewoon slagroom bij doen. Of niets.

Recept Afdrukken
Christmas pudding
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Dessert
Keuken Engels
Prep Tijd 1 Uur
Kook Tijd 5 Uur
Passieve Tijd 24 Uur
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Dessert
Keuken Engels
Prep Tijd 1 Uur
Kook Tijd 5 Uur
Passieve Tijd 24 Uur
Porties
Personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Week het gedroogde fruit een nacht in de PX.
  2. Meng de volgende dag alle ingrediënten.
  3. Doe het mengsel in een puddingvorm of hittebestendige schaal.
  4. Dek de schaal af met een beboterd stuk bakpapier en daar bovenop een stuk aluminiumfolie.
  5. Maak het geheel dicht met een touwtje.
  6. Verhit een laagje water in een pan.
  7. Stoom de pudding hierboven in 4 à 5 uur gaar.
  8. Bewaar de pudding tot kerstmis en warm hem dan op dezelfde manier op.
Notities

In plaats van PX kun je ook een ander soort drank gebruiken. Ik heb in het verleden vaak brandy gebruikt en dat werkte prima. Dit jaar wordt het pineau des charentes. Ook heb ik een idee van Heston Blumenthal uitgeprobeerd: er gaat een gekaramelliseerde sinaasappel in het midden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *