Pompoensoep

Recept Afdrukken
Pompoensoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Soep
Keuken Hollands
Prep Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Maaltijd Soep
Keuken Hollands
Prep Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Doe 60 g boter en de bloem in een pan. Verwarm 2 minuten op laag vuur, onder voortdurend roeren en haal vervolgens van het vuur.
  2. Doe het klontje boter in een stoofpan en bak de uien en de pompoen op matig vuur 10 minuten aan onder regelmatig roeren. Kruid met peper en zout. Voeg de witte wijn toe, laat 5 minuten koken en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Meng de inhoud van de pan fijn en voeg tegelijkertijd ook het mengsel van bloem en boter toe.
  4. Voeg indien gewenst (maar niet nodig voor de smaak!) de room toe, meng goed en laat onder voortdurend roeren kort inkoken. Kruid met peper en zout indien nodig. Haal van het vuur en voeg indien gewenst de geraspte parmezaan toe.
Notities

Uit: Aan tafel van Cyril Lignac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *