Italiaanse varkens-aspergeterrine

Heerlijke terrine, geserveerd op het spiegeltentfeest van de Herenboeren. Lekker met de perenchutney.

https://youtu.be/VGQ0rmshNhY

Italiaanse varkens-aspergeterrine

3 van 1 stem
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 terrines

Ingrediënten
  

  • 1000 gram varkensgehakt
  • 1 st asperges geschild
  • 5 teelepel italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 4 gram binder
  • 11 gram zout
  • 2 gram peper
  • 1 theelepel knoflook puree
  • 70 gram zongedroogde tomaatjes stukjes
  • 70 gram olijven groen en zwart, fijn gehakt
  • 90 ml witte wijn
  • 6 plakken procuitto crudo
  • appel-peren konfijt

Instructies
 

  • Bind het gehakt met de witte wijn, italiaanse kruiden, ei, binder, zout, gemalen zwarte peper, knoflookpuree, zongedroogde tomaatjes en de olijven.
  • Bekleed de terrine met de procuitto.
  • Leg er een laag varkensfarce in en dan de asperge deze moet in het midden van de terrine liggen en dek af met een laag gehaktmengsel, sluit af met de procuitto.
  • Sluit de terrine
  • Laat de terrine garen bij 90°C gedurende 3.30 uur en daarna bij 70°C gedurende 1 uur.
  • Laat de terrine kort afkoelen en stort daarna de terrine uit de vorm terwijl hij nog lauw is.
  • Snijd hem in plakken en serveer met wat rucola en appel-peren konfijt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept