Pruimenchutney 

Pruimenchutney

Nicole van Geel
Oud Hollands recept voor pruimenchutney
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht, Smaakmaker
Porties 2 à 3 potten

Ingrediënten
  

  • 1 kg ontpitte blauwe pruimen
  • 3 zure appels
  • 3 uien
  • 3 dl azijn
  • 1 theelepel zout
  • 100 gr stroop
  • 200 gr bruine kandij
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat

Instructies
 

  • De pruimen in kleine stukjes snijden of hakken
  • De appels schillen en in kleine stukjes snijden.
  • De uien pellen en in kleine stukjes snijden.
  • Pruimen met de appels, uien en de helft van de azijn op een zacht vuurtje aan de kook brengen en 20 minuten heel zachtjes laten koken.
  • De rest van de azijn, zout, stroop, kandij en kruiden toevoegen.
  • Weet aan de kook brengen en nog eens 20 minuten heel zachtjes laten koken.
  • Vooral regelmatig roeren.
  • Chutney in de (gesteriliseerde) potten doen en de potten direct sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept